Inground Trampolines

1. Een inground trampoline ingraven

Een inground trampoline is er speciaal voor gemaakt om ingegraven te worden, er zitten over het algemeen altijd een duidelijk handleiding bij hoe de trampoline in elkaar gezet moet worden. In de handleiding staat vaak ook hoe diep het gat moet zijn, en hoe er het beste gegraven moet worden. Het graven is vaak makelijk zelf te doen, maar u kan eventueel ook u tuinman er voor vragen. Zit u dat niet zitten? Geen probleem maak dan gewoon gebruik van onze  montage service, dan word tegen extra betaling u trampoline voor u uitgegraven. Hierover word dan contact met u opgenomen. Het uitgraven gebeurd altijd door een ervaren tuinman, en kan altijd snel gebeuren. 

Normale trampolines kunnen ook worden ingegraven maar weet u voor de aankoop al zeker dat u hem wilt ingraven, dan adviseren wij om een inground model aan te schaven. Een ingroundmodel is er namelijk op gebouwd en dat geeft voordelen zoals dat er een net tussen de trampoline en de grond zit, zodat er niks onder kan komen.

Om een indicatie te geven over hoe diep het gat moet zijn hebben we hier wat maten voor u. 

Diameter

A

B

270 cm

min. 50 cm

min. 190 cm – max. 210 cm

330 cm

min. 70 cm

min. 250 cm – max. 270 cm

380 cm

min. 70 cm

min. 300 cm – max. 320 cm

430 cm

min. 70 cm

min. 350 cm – max. 370 cm

Wanneer de kuil is uitgegraven kan de InGround trampoline over de kuil geplaatst worden.
Na de plaatsing van de trampoline moeten er nog een paar afmetingen gecontroleerd worden. De poten van de trampoline moeten overal minstens 30 cm van de rand van de kuil blijven. Wanneer de trampoline te kort bij de rand staat bestaat onder andere de kans dat de grond aan de rand wegzakt.

Verder  moet ook nog even de hoogte gecontroleerd worden:

Diameter

C

270 cm

min. 70 cm

330 cm

min. 90 cm

380 cm

min. 90 cm

In de verpakking van een trampoline is een gebruiksaanwijzing aanwezig. 

Niet zeker of het gat diep genoeg is? of raakt u de grond? Graaf dan altijd het gat nog wat veder uit! Het is erg belangrijk dat de grond niet geraakt kan worden.

2. Een gewone trampoline verlagen

Wie z’n trampoline wat korter bij de grond wil brengen maar er tegen opziet om het volledige volume van de trampoline uit te graven kan z’n trampoline verlagen, ook gekend als half-ingraven.
Het frame van een trampoline bestaat namelijk uit 3 onderdelen: 
- toprails   
- tussenpoten 
- onderpoten

Door het verwijderen van de tussenpoten wordt de hoogte van de trampoline aanzienlijk minder.Doordat de trampoline nu lager bij de grond staat bestaat de kans dat de kinderen bij het neerkomen op de springdoek van de trampoline (tijdens het springen) met hun voeten de grond raken. Daarom is het verplicht om onder een verlaagde trampoline een kuil te graven, zodat de ruimte onder het springdoek vergroot wordt.
De kuil heeft de vorm van een soepbord, dat wil zeggen dat er in een boog (in het midden dieper dan aan de zijkant) kan gegraven worden, wat uiteraard een stuk eenvoudiger is dan het volledige volume te moeten uitgraven. 
De afmetingen voor de kuil zijn afhankelijk van de diameter van de trampoline:

Diameter

A

B

330 cm

min. 60 cm

min. 230 cm – max. 270 cm

380 cm

min. 60 cm

min. 280 cm – max. 320 cm

430 cm

min. 60 cm

min. 330 cm – max. 370 cm

460 cm

min. 60 cm

min. 360 cm – max. 400 cm

 De diepte van de kuil (A) moet dus altijd minstens 60 cm zijn, zodat er onder de trampoline voldoende ruimte is om het springdoek naar onder te laten gaan bij het neerkomen.
De breedte (diameter) van de kuil (B) is vooral afhankelijk van de diameter van de trampoline, met een minimum en maximum waarde. De kuil moet breed genoeg zijn voor wanneer er aan de zijkant wordt gesprongen, maar mag dan ook weer niet te breed zijn, zodat de trampoline zelf nog over de kuil kan geplaatst worden. 
Na de plaatsing van de trampoline moeten er nog een paar afmetingen gecontroleerd worden. De poten van de trampoline moeten overal minstens 30 cm van de rand van de kuil blijven. Wanneer de trampoline te kort bij de rand staat bestaat onder andere de kans dat de grond aan de rand wegzakt.

Verder moet ook nog even de hoogte gecontroleerd worden:

Diameter

C

330 cm

min. 85 cm

380 cm

min. 90 cm

430 cm

min. 90 cm

460 cm

min. 90 cm

De hoogte tot de trampoline (C) moet dus er dus voor zorgen dat de grond niet wordt geraakt bij het neerkomen bij het springen.

Opgelet!

Een verlaagde trampoline moet verplicht worden vastgezet met een ankerset. Wanneer de trampoline is vastgezet met een ankerset kan deze niet meer verschuiven boven de uitgegraven kuil. Naast een ankerset is bij een verlaagde trampoline ook een framenet/framerand rond de trampoline verplicht. Dit is om te verkomen dat kleine kinderen onder de trampoline (en in de kuil) kunnen kruipen.

Met de vele accessoires maak je de trampoline helemaal compleet en nog veiliger. Met een vangnet bijvoorbeeld loop je minder risico om van trampoline af te vallen en zul je minder ruimte nodig hebben, wat ideaal voor de kleinere tuin is. Allemaal te bestellen via onze webshop trampoline-kampioen

Bovenstaande geeft een beknopte uitleg weer. Mocht u meer vragen hebben dan zijn de medewerkers(sters) van trampoline-kampioen altijd bereid u meer uitleg te geven. 

 

.

© 2010 - 2024 TRAMPOLINE-KAMPIOEN.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel