Meer weten over Houten Speeltoestellen?

Bij Trampoline-kampioen hebben we verschillende houten speeltoestellen van een goede kwaliteit, maar het ene hout is stevigere dan het andere. Wilt u weten welk speeltoestel het beste in uw tuin past. Kom dan langs in onze showtuin, want wij hebben we verschillende speelhuisje opstaan zodat u ze kan bekijken, en de kinderen ze kunnen uitproberen. Ook hebben we verschillende accessoires hangen en staan, dus een keer langskomen is zeker de moeite waard! Wij zijn zes dagen per week geopend dus langskomen kan alitjd wel! Ook hebben wij een leuk team van werknemers die ervaren zijn op het gebied 

Houten speelhuisjes

De meeste houten speelhuisjes die op onze site, staan hebben wij op voorraad en uitstaan op ons testveld. Om de speelhuisjes zit een houten frame zodat ze vervoerbaar zijn. De meeste speelhuisjes vervoeren wij zelf, maar het kan zijn dat als we u kant niet op hoeven het speelhuisje mee gaat met een bezorgdienst. De speelhuisjes moeten nog wel inelkaar gezet worden, dit is goed te doen. Bij de speelhuisjes zitten altijd instructies en de schroeven en dergelijke wat u nodig heeft, een schroevendraaier zit er echter niet bij. Ziet u het niet zitten om zelf het speelhuisje inelkaar te zetten? dan kunt u gebruik maken van onze montageservice, hier berekenen wij wel extra kosten voor. 

 

Hout leeft!

Houd er rekening mee dat hout een natuur product is en dus niet altijd helemaal perfect is, het kan zijn dat er een scheurtje of een knoest in zit. Dit heeft veder geen invloed op de stevigheid of bouw van het speelhuisje. Mocht dat wel het geval zijn? neem dan contact met ons op en dan lossen wij het op. 

Hout leeft en er kan schimmelvorming of hars ontstaan, dit is veder geen probleem bouw het speelhuis rustig op. De schimmelvorming van het hout kunnen wij helaas niet veel aan doen, het komt door het impregneren van het hout. De schimmel heeft veder geen invloed op de kwaliteit of stevigheid van het hout. De schimmelvorming zal verdwijnen door er met een oude doek over heen te gaan, en na een paar dagen in de zon zal het hout zo goed als schimmelvrij zijn. Als het speeltoestel eenmaal staat zal er geen schimmelvermoming meer zijn. Hars is een natuurlijk product in hout het heeft veder geen invloed u kunt het gewoon weg halen en er zal veder niks aan de hand zijn. Schimmelvorming komt voor om de meeste houten speeltoestellen, omdat ze geïmpregneerd zijn en is volkomen normaal. En bij de meeste speelhuisjes van Trampoline-Kampioen valt het harstikke mee omdat we ons best doen het zo goed mogelijk tegen te gaan, maar er kan altijd een plankje bij zitten of een uitzondering. 

Voor vragen over schimmelvorming op het hout bel gerust naar 0341-351334

Al onze houten speelhuisjes,zandbaken, schommels zijn geïmpregneerd daarom hoeft u er niks maar aan te doen. Maar wilt u ze graag verven dan kan dat harstikke goed, maar het is niet nodig maar mocht u het mooi vinden kan het. 

 

Tip:
Hout wat buiten staat heeft onafhankelijk van impregnering, kwaliteit en houtsoort een bepaalde zorg nodig. Maak het hout af en toe schoon en geef het een beschermende deklaag. Hoe beter de zorg, des te langer heeft u plezier van uw houten product.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle speeltoestellen welke wij leveren voldoen aan de strengste eisen op het gebied van productveiligheid en speelveiligheid. Materiaal en verbindingen zijn gekeurd volgens TÜV en GS.

Hieronder een verduidelijking van de betekenis en de waarde van deze keurmerken:


TÜV GS, herkenbaar teken van productkwaliteit

Het gerenommeerde TÜV-productkeurmerk GS staat voor gecontroleerde veiligheid. Het GS-merk bewijst dat een product is getest door een gekwalificeerde keuringsinstantie. Hiertoe behoren ook een eerste inspectie van de productiefaciliteiten en periodieke procescontroles. Wanneer aan de eisen voor toekenning van het GS-merk is voldaan, mag het GS-merk naast het CE-merk worden aangebracht op zowel consumentenartikelen als investeringsgoederen. Met het GS-merk wordt bevestigd dat bijvoorbeeld technische werktuigen, zoals transportinrichtingen, hefwerktuigen, tuinbouwmachines of werkmeubelen, voldoen aan de uitgebreide veiligheidseisen van de Duitse wet op de veiligheid van apparaten (Gerätesicherheitsgesetz GSG).

 

TÜV NORD is een aangewezen instantie van de Europese Unie op het terrein dat door EG-Richtlijnen (o.a. Laagspanningsrichtlijn, Speelgoedrichtlijn, Drukvatenrichtlijn, Machinerichtlijn) gereguleerd wordt. TÜV Rheinland Group staat voor onafhankelijkheid, neutraliteit en vakkundigheid. Als internationale dienstverlener documenteert TÜV Rheinland Group de veiligheid en kwaliteit van nieuwe en bestaande producten, systemen en services.

Geïmpregneerd hout eigenschappen

Kleuronderscheid

In de natuur is elke boom anders qua vorm, afmeting en tint. Dit is nooit identiek. Kleurverschillen zijn daarvan het logische gevolg. Deze kleurverschillen kunnen overigens ook tijdens de verwerking ontstaan. Deze verdwijnen echter na verloop van tijd door de inwerking van het zonlicht. Let erop dat onbehandeld hout, zoals alle Douglas tuinmeubelen en speeltoestellen, na verloop van tijd onder invloed van weer en wind zullen "vergrijzen". Deze vergrijsde kleur is, indien gewenst, tegen te gaan door het hout licht op te schuren en in te oliën.

Harsdruppels

Het hout zal tijdens de opslag en verwerking gaan "werken" zoals dat zo mooi heet. Bij naaldhout kunnen deze harsdruppels voorkomen. Dit is een natuurlijk verschijnsel. Indien gewenst kunt met behulp van terpetine deze druppels wegnemen.
 

schimmel en blauwuitslag

Vooral in de zomer / bij warm weer kan er aan de oppervlakte van het hout zgn. blauwaanslag voorkomen. Deze schimmels hebben geen invloed op de sterkte van het hout en kunnen gewoon met wat water worden weggespoeld. Doet u helemaal niets, dan zullen deze alsnog verdwijnen door weersinvloeden.
 

zoutvorming op geïmpregneerd hout

Hout dat onder hoge druk is geïmpregneerd bevat impregneerzouten. Deze zouten voorkomen dat het hout wordt aangetast door schimmels en insecten. Af en toe zult u groene of witte vlekken ontdekken (ook grotere oppervlakten). Dit is hars dat door deze zouten is gekleurd. Al met al hebben deze zaken totaal geen invloed op de duurzaamheid van het hout. (Doet u niets, dan zullen deze oppervlakkige groen-witte verkleuringen vanzelf wegtrekken. Mede door invloed van UV-straling van de zon)

barsten en scheuren

Bij het drogingsproces, of tijdens droge perioden, kunnen , door een niet gelijkmatige houtstructuur, barsten en scheuren ontstaan. Deze barsten en scheuren komen vooral bij rondhout voor. Afhankelijk van de weersomstandigheden (denk hierbij aan droog of regen, zon of schaduw) kan het hout in meer of mindere mate gebarsten zijn. Volgens de DIN norm DIN4074 zijn deze barsten en scheuren toegestaan.

 

GS-TÜV-KEURMERK-SPEELTOESTELLEN-TOYTRADEHOLLAND.NL-TRAMPOLINE-KAMPIOEN.NL

© 2010 - 2024 TRAMPOLINE-KAMPIOEN.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel