De planken vertonen scheuren en knoesten. Is dat normaal?
Scheuren en knoesten zijn natuurlijke eigenschappen van hout die in principe de kwaliteit van het hout niet beïnvloeden. U kunt zonder meer het speeltoestel opbouwen met deze planken en balken.

De planken vertonen schimmel of hars. Is dat normaal?
Schimmelvorming of hars beïnvloedt de kwaliteit van het hout niet. U kunt zonder meer het speeltoestel opbouwen met deze planken en balken. Enige schimmelvorming kunnen wij niet voorkomen. Deze schimmel ontstaat doordat bij het impregneren water in het hout geperst wordt. Omdat we bij het verzenden de artikelen, ter bescherming tegen schade, inpakken in folie, kan er in enkele gevallen enige schimmelvorming optreden. Deze schimmel beïnvloedt de kwaliteit van het hout niet. U kunt de meeste schimmel met een doek afvegen. De vlekken verdwijnen, zodra het hout met de zon in aanraking komt. Ook zal warm water met een beetje groene zeep wonderen doen!

Hars komt vrij bij het impregneren van het hout. Dit is een specifieke eigenschap van hout. Het hars beïnvloedt de kwaliteit van het hout niet. Zodra het hout met zon in aanraking komt, zal de hars opdrogen en vanzelf afbrokkelen.

Moet ik het hout verven?
Nee, u hoeft het hout niet te verven. Het hout voor onze speeltoestellen is geïmpregneerd en daardoor weerbestendig. U kunt natuurlijk wel uw speelhuis of schommel- speeltoestel voorzien van een kleur. Bij voorkeur raden wij u beits op waterbasis aan.

Welke eigenschappen heeft hout?
Hout is een opmerkelijk en veelzijdig materiaal, toepasbaar in vele soorten en maten. Van nature is het mooi, karakteristiek en warm. Daarnaast is het sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Het is dus heel normaal dat mensen hout altijd om zich heen hebben gehad. Een specifieke bijzonderheid is dat het een van de weinige bouwmaterialen is die in de natuur groeit, is hernieuwbaar en daarmee een oneindige grondstof. Terwijl de boom groeit, helpt deze het milieu waarin we leven, door het absorberen van koolstofdioxide en het produceren van zuurstof. De invloed van hout op het milieu is in het algemeen neutraal, zelfs als rekening wordt gehouden met kap, transport en bewerking. Er is nu meer hout beschikbaar dan een eeuw geleden en die hoeveelheid groeit nog ieder jaar. Ook in de 21e eeuw kunnen we dus hout blijven gebruiken.

Veel voorkomende eigenschappen welke vragen oproepen:

 

 

 

Barsten of scheuren
Bij het drogingsproces kunnen door een niet gelijkmatige houtstructuur barsten of scheuren ontstaan. Afhankelijk van het weer; droog/regen, schaduw/zon kan het hout in mindere mate of juist sterker gescheurd zijn. Volgens DIN4074 zijn deze barsten toelaatbaar omdat zij niet de duurzaamheid van het hout beinvloeden.

 

 

 

 

Hars
Harsuittreding is onvermijdbaar met harsachtig hout tijdens warm weer. Harsuittreding kan door donkere verf worden versterkt. TIP: gebruik een vlak stuk hout en verwijder zorgvuldig de uitgelopen hars.

 

 

 

 

Blauwschimmel
Het hout wordt goed beschermd door de impregnering. Door opslag kunnen zich vochtige plekken en schimmel ontwikkelen. Als het hout gedroogd is laat de schimmel zich d.m.v. licht schuren makkelijk verwijderen. Na korte tijd is de donkere plek vervaagd.

 

 

 

 

Volume verandering
Een kenmerkende eigenschap voor hout is volume verandering door drogen of door vochtabsorptie. Afhankelijk van de vochtigheid van het hout kan hout circa 10% van zijn volume verliezen bij het drogingsproces.

 

 

 

 

Ruwe opervlakken
De oppervlakte van gefreesd hout kan ondanks grote zorgvuldigheid en scherpe hulpmiddelen gedeeltelijk ruwe plekken hebben. Vooral bij de knopen zal de oppervlakte een beetje ruw blijven.

 

 

 

 

Zoutvlekken
Op geimpregneerd hout kunnen oppervlakkige wit- en groenachtige plekken voorkomen. Dit is hars wat zich mengt met impregneringsmiddel. De koperzouten van de impregnering oxyderen aan de oppervlakte (groenachtig) en verdwijnen langzaam.

 

 

 

 

Verkleuring
Bij impregnering worden diverse kleurpigmenten in het hout ingebracht. Afhankelijk van het hout en van de opslag komen deze pigmenten boven. Deze kleurverschillen verdwijnen langzaam.

 

 

 

 

Naden
Door verwerking van het hout kunnen naden in het hout zichtbaar worden. De naad is geen schade, maar een natuurlijke verschijning in het hout.

 

 

 

 

Naden en knoesten
Naden en knoesten zijn typische hout eigenschappen. In de productie van tuinproducten wordt vaak hout met knoesten gebruikt.

Tip:
Hout wat buiten staat heeft onafhankelijk van impregnering, kwaliteit en houtsoort een bepaalde zorg nodig. Maak het hout af en toe schoon en geef het een beschermende deklaag. Hoe beter de zorg, des te langer heeft u plezier van uw houten product.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle speeltoestellen welke wij leveren voldoen aan de strengste eisen op het gebied van productveiligheid en speelveiligheid. Materiaal en verbindingen zijn gekeurd volgens TÜV en GS.

Hieronder een verduidelijking van de betekenis en de waarde van deze keurmerken:


TÜV GS, herkenbaar teken van productkwaliteit

Het gerenommeerde TÜV-productkeurmerk GS staat voor gecontroleerde veiligheid. Het GS-merk bewijst dat een product is getest door een gekwalificeerde keuringsinstantie. Hiertoe behoren ook een eerste inspectie van de productiefaciliteiten en periodieke procescontroles. Wanneer aan de eisen voor toekenning van het GS-merk is voldaan, mag het GS-merk naast het CE-merk worden aangebracht op zowel consumentenartikelen als investeringsgoederen. Met het GS-merk wordt bevestigd dat bijvoorbeeld technische werktuigen, zoals transportinrichtingen, hefwerktuigen, tuinbouwmachines of werkmeubelen, voldoen aan de uitgebreide veiligheidseisen van de Duitse wet op de veiligheid van apparaten (Gerätesicherheitsgesetz GSG).

TÜV NORD is een aangewezen instantie van de Europese Unie op het terrein dat door EG-Richtlijnen (o.a. Laagspanningsrichtlijn, Speelgoedrichtlijn, Drukvatenrichtlijn, Machinerichtlijn) gereguleerd wordt. TÜV Rheinland Group staat voor onafhankelijkheid, neutraliteit en vakkundigheid. Als internationale dienstverlener documenteert TÜV Rheinland Group de veiligheid en kwaliteit van nieuwe en bestaande producten, systemen en services.

Voor diverse huisjes: Wistler Park en Andy Park geldt dat deze groen geïmpregneerd zijn. Deze impregnatie is uitstekend en geeft een zeer licht kleureffect mee.

GS-TÜV-KEURMERK-SPEELTOESTELLEN-TOYTRADEHOLLAND.NL-TRAMPOLINE-KAMPIOEN.NL

┬ę 2010 - 2018 TRAMPOLINE-KAMPIOEN.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel