Onze tips voor de aanschaf van een speelfiets

Basis/onze wens (eisen aan uw kind)

Probeer niet uw eigen fietswens op uw kind te projecteren. Zoals bij elk ander kindervoertuig is het vooral bij een kinderfiets belangrijk dat er niet teveel van uw kind gevergd wordt, maar dat het in zijn ontwikkeling wordt gesterkt. Dit advies betreft op de eerste plaats de grootte, maar ook de soort fiets. Een te grote of te sportieve fiets vergt al snel veel van uw kind en versterkt onzekerheden (vooral in gevaarlijke situaties). Let op de onzekerheden bij uw kind. Een goede kinderfiets is optimaal aangepast aan de anatomie en de eisen van kinderen en zijn daarom snel door hen te beheersen. Enkel zo vindt uw kind (het leren) fietsen vanaf het begin leuk en bevordert blijvend zijn ontwikkeling.

Kindvriendelijk ontwerp

Kinderen hebben een kleiner gezichtsveld dan volwassenen, d.w.z. ze nemen hun omgeving slechts in een beperkte kijkhoek waar. Deze beperking brengt gevaren met zich mee, vooral binnen het verkeer. Daarom is het heel belangrijk dat kinderen indien mogelijk recht op de fiets zitten. Enkel een ontspannen, rechte houding, maakt het voor kinderen mogelijk om hun omgeving tijdens het fietsen optimaal waar te nemen en vormt dus een basis om veilig te fietsen. 'PUKY®' houdt rekening met zinvolle verstellingen voor de afzonderlijke groeifasen en verzekert zo een behoorlijke gebruiksduur. Aangezien bij kinderen het zwaartepunt van het gewicht anders dan bij volwassenen in de bovenste helft van het lichaam ligt, is het heel belangrijk om de frame geometrie zo te ontwerpen dat de kinderfiets een zeer evenwichtig fietsen laat zien. De kindgerichte positionering van de trapaslagers en de optimale afstand tussen zadel en stuur zijn andere belangrijke factoren voor een kindgerichte frame geometrie.

Kindgerichte fietscomponenten

Ook de doordachte keuze van de afzonderlijk op elkaar afgestemde fietscomponenten maakt deel uit van een PUKY® kinderfiets: Kindgerichte fiets- en remeigenschappen, soepele, ergonomische bedieningselementen en tal van passieve veiligheidselementen dienen om het kind te beschermen. De PUKY® veiligheidsset met helder klinkende bel, extra dikke botsbescherming, veiligheidsgrepen aan het stuur, voor- en achterlicht en kunststof kantbeschermers aan de VR-beschermplaten, behoren bij elke PUKY® kinderfiets tot de standaard uitrusting.

De remmen

Alle PUKY® kinderfietsen zijn uitgerust met een terugtrapremnaaf. Ze beschikken bijkomend over een hoogwaardige Cantilever-velgenrem aan het voorwiel om zo spelenderwijs de werking van een handrem te leren. De remvertraging van de voorwielrem op een kinderfiets mag bij schokremmen in geen geval overeenkomen met die van een straatfiets (blokkeergevaar). Kinderen zijn nog niet gewend om met zo'n rem om te gaan en vaak (vooral in seconden van paniek) niet in staat om deze brute remkracht juist te doseren. Vele tests met kinderen bevestigen dit gevaar (voorwiel glijdt weg of wieloverslag). Daarom maakt PUKY® bij kinderfietsen geen gebruik van vinnige V-brakes!
 
Onthoud: 
 
Een PUKY® kinderfiets is geen verkleinde kopie van een fiets voor volwassenen, maar voldoet aan de specifieke eisen van een kind door zijn kindgerichte frame geometrie en doordachte fietscomponenten.

Zijwielen

Fietsen begint met het beheersen van het evenwicht, dat enkel zonder zijwielen kan worden getraind. Zijwielen storen dit leerproces, want u laat kinderen wennen aan een fiets-rijverhouding die er eigenlijk niet is en na het verwijderen ervan opnieuw met inspanning moet worden aangeleerd. 

Onze raad: gebruik geen zijwielen! Voor de fietstraining zonder zijwielen adviseren we onze fietsleermiddelen.

PUKY® adviseert:

  • speelfietsen met een lage opstap voor eenvoudig op- en afstappen om kinderen meer veiligheid tijdens de leerfase te bieden
  • Een kindgerechte frame geometrie garandeert een gezonde, comfortabele en dus veilige zitpositie
  • Een doordachte veiligheidsset (dik stuurkussen, veiligheidsgrepen aan het stuur, beschermplaat-kantbescherming)
  • Een robuust frame (poedergelakt), alsook hoogwaardige componenten voor een lange levensduur
  • Zijwielen niet gebruiken
  • Geen kinderfietsen met zogenaamde V-brakes als voorwielrem

Bepalen van de juiste grootte van de fiets

Let er bij het kopen van een kinderfiets op dat uw kind op de laagste zadelpositie met de bal van de voet (niet enkel met de toppen van de tenen) de bodem kan aanraken om de nodige standveiligheid te hebben. Richt u op de door ons opgegeven minimale heuplengte van de fiets-productafbeeldingen.

Schrittlänge

Bepalen van de heuphoogte

Laat uw kind (het best zonder schoenen) rechtop staan met de rug tegen een muur en laat het een boek (of iets gelijkaardigs) met beide benen in het kruis vastklemmen. Nu kunt u de correcte heuphoogte met een lintmeter of duimstok tussen de bovenkant van het boek en de vloer meten.

Sorteer op
© 2010 - 2023 TRAMPOLINE-KAMPIOEN.NL | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel